Jarzynowa zupa krem.pdf
(
40 KB
)
Pobierz
4243960 UNPDF
Jarzynowa zupa krem
Składniki
2 nieduże marchewki, mała pietruszka, kawałek selera, nieduży
por, mała cebula, dojrzały pomidor, kilka różyczek brokułu, 2
ziemniaki, 2 łyżki śmietany 22-proc., 2 łyżki przyprawy do zup lub
kostka rosołowa, 2 łyżki posiekanego koperku, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Warzywa umyć, obrać lub oskrobać i rozdrobnić, włożyć do garnka i zalać 3 szklankami
wrzątku. Dodać przyprawę do zup. Gotować pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie.
Następnie przestudzić, zmiksować i zabielić śmietaną, rozprowadzoną kilkoma łyżkami
wywaru. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na talerzu posypać koperkiem. (porcja 60
kcal)
Plik z chomika:
SZ4G2N0
Inne pliki z tego folderu:
Zupa pomidorowa z mozzarellą.docx
(28 KB)
Zupa Tom yom khaa.docx
(31 KB)
Zupa borowikowa w dwóch kolorach.docx
(33 KB)
Zupa borowikowa z grzybowym vol au vent.docx
(34 KB)
Zupa borowikowa z nutą tymianku.docx
(33 KB)
Inne foldery tego chomika:
☆ Inspiracje
☆ Na zdrowie ;)
Alkohole
Ciasta i ciastka zakonnic
dania indyjskie
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin