Boczek wędzony z pieprzem.pdf
(
204 KB
)
Pobierz
348213535 UNPDF
Składniki
1- kg boczku wieprzowego
1/2 łyżecki utartych w modieru susonych iaren jałowca
1/2 łyżecki utartego w modieru carnego piepru
1/2 łyżecki utartego w modieru cerwonego piepru
1/2 łyżecki utartego w modieru białego piepru
1/2 łyżecki utartego w modieru ielonego piepru
1/2 łyżecki mielonej papryki
1 łyżecka soli
Przygotowanie:
Wymiesad wsystkie pryprawy solą, dokładnie natred miso, awinąd w oli i odstawid na noc do
lodówki
Wyjąd na godin pred wdeniem
Ropocąd wdenie gorącym dymem (temp około 60 st C)
aż skóra bdie łotawa (około 1 do 1-1/2 godz.).
Obniżyd temperatur (do około 40 st C) i wdid jesce około
4 godzin.
W temperature około 30 st C może jesce sobie wisied kilka
godin nabiere wtedy wicej aromatu
Bocek wd drewnem dbowym jednokrotnie w trakcie wdenia dokładając troseck gałąek
jałowca na samym koocu
Autor: ChefPaul
Plik z chomika:
agaaga268
Inne pliki z tego folderu:
Boczek wieprzowy wędzony.pdf
(26 KB)
Boczek wedzony gotowany.doc
(19 KB)
Boczek wedzony gotowany.txt
(0 KB)
BOCZEK KONSERWOWY SMAROWNY.pdf
(28 KB)
Boczek litewski.pdf
(139 KB)
Inne foldery tego chomika:
Balerony
Bułeczki... kołaczyki, rogaliki
ciasta bez pieczenia
Ciasta i torty
ciastka - kruche i nie tylko
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin