Bogracz.doc

(22 KB) Pobierz
Bogracz

                                                         Bogracz

 

                               1 kg  -------  mięsa  wołowego  lub  innego

                                 3 średnie --  cebule

                              1 słoik -----   papryki  konserwowej

                              1 średni ---   przecier  pomidorowy

                              ½ kg -------  ziemniaków (chyba )????????

                              2 łyżki -----  smalcu

                              2-3 ząbki --  czosnku

               Papryka  mielona  słodka , magi , pieprz , sól.

Mięso  pokroić w cienkie paseczki   lekko  podpiec  na  smalcu dodać drobno  pokrojoną  cebule zarumienić.

Dolać  wody i gotować  aż  mięso  będzie  miękkie.

Dodać  pokrojone w drobną kostkę  ziemniaki i dalej  gotować.

Jak  ziemniaki  będą  miękkie  dodać  pokrojoną w cienkie  paski   paprykę  konserwową obraną ze skóry .

Następnie  dodać  magi , pieprz , sól , paprykę  mieloną  słodką ( do  smaku )

przecier   pomidorowy.

         Na  sam  koniec  dodać  utarty  czosnek.

                                   Całość  zatrzepać  mąką  z  wodą  i jajkiem.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin