1536 x 1152 (152.36K)
biszkopt: 4 jajka3/4 szkl.mąki3/4 szkl.cukru2 łyżki mączki ziemniaczanej1 łyżeczka proszku do pieczeniaskładniki kremu:1 kost tłuszczu1 puszka mleka słodzonego0,5l kremowki2 śmietanki fix2 łyżeczki cukru waniliowego2 łyżki cukru pudru30 dkg bezy,czekoladawykonanieMleko ugotować na karmel(2 godz)po ostygnięciu zmiksowac z tłuszczem (ważne- utrzeć najpierw tłuszcz a następnie dodać karmel i krótko miksować zeby nie zrobilo sie zbyt
Rzadkie
Na upieczony biszkopt położyć krem,ułożyć bezy i na bezy resztę kremu.Ubić śmietanę z pudrem i cukrem waniliowym oraz smietanką fix,posmarować na wierzch i posypać potartą czekoladą Wstawić do lodówki i życze smacznego!!!
marzena898