Gulasz ala Strogonoff.docx

(62 KB) Pobierz

Gulasz a'la Stroganoff

 

2 kg pręgi wołowej

2 litr rosołu

2 średnie cebule

0,8 kg niedużych pieczarek

3 duże czerwone papryki

8-10 szt. niewielkich korniszonów

1 kubeczek śmietany kremówki

1-2 łyżki mąki

olej do smażenia

przyprawy:

2 listki laurowe

3 ziarna ziela angielskiego

1 łyżka pieprzu mielonego

1 łyżka przyprawy typu vegeta (ja używam kucharek)

2 łyżki słodkiej papryki

0,5 łyżeczki chili

2 łyżeczki przyprawy do gyrosa

-mięso okrawamy z tłuszczyku i kroimy w gruba kostkę.

-do gąsiorka wlewamy olej i obsmażamy nasze mięsko aż się zarumieni.

-dodajemy 1 litr rosołu, przyprawy i dusimy do miękkości.

-cebulę kroimy w drobną kosteczkę i rumienimy na oleju, wrzucamy do niej pieczarki pokrojone w ćwiartki i smażymy do odparownia soków.

http://www.wielkiezarcie.com/zdjecie.php?id=81398 http://www.wielkiezarcie.com/zdjecie.php?id=81399

-paprykę kroimy w paseczki, a ogórki w kostkę i wrzucamy do mięsa dalej dusimy aż papryka zmięknie.

-dodajemy usmażone pieczarki z cebulą.

-śmietankę wlewamy do garnuszka, dolewamy 2 chochelki wody z naszego gulaszu, mieszamy i wlewamy do gąsiorka.

-z mąki i masła

robimy zasmażkę i dodajemy do gulaszu.

SMACZNEGO!!!

Każdego kto spróbuje proszę o komentarzyk :)

http://www.wielkiezarcie.com/zdjecie.php?id=81400 http://www.wielkiezarcie.com/zdjecie.php?id=81401

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin