Sernik z brzoskwiniami.doc

(20 KB) Pobierz
Sernik z brzoskwiniami

Sernik z brzoskwiniami

 

Ciasto: 3 szklanki mąki, margaryna, 3 łyżki cukru pudru, 5 żółtek, 3 łyżeczki proszku do pieczenia.   Wszystko razem wyrobić.

 

 

Ser: 60 dag sera białego przekręcić, 2 całe jajka, budyń śmietankowy, pół szklanki cukru pudru, pół kostki masła.

 

Masło ,cukier utrzeć na pulchna masę ,dodać jajka- utrzeć ,dodać przekręcony ser, budyń – wymieszać.

 

Można do masła utartego z cukrem dodać tylko żółtka ,a potem po dodaniu sera dodać ubite na sztywno białka ,zapobiegnie to zwarzeniu sera.

 

5 białek, szklanka cukru, cukier waniliowy – ubić na sztywna pianę.

1 puszka brzoskwiń

 

¾  ciasta wyłożyć na wysmarowaną blachę, na ciasto wyłożyć ser, na ser osączone brzoskwinie pokrojone w półksiężyce. Na brzoskwinie wykładamy ubitą na sztywno pianę z 5 białek a na pianę pokruszyć resztę ciasta. Można ciasto utrzeć na grubej tarce do warzyw.

 

Piec ok. 1 godz

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin