Salatka warstwowa
Składniki
4 jajka20dkg zoltego seraPuszka kukurydzy20dkg szynki2 jablkaPieczarki marynowane(maly sloik) MajonezSol, pieprzZielona cebulka lub szczypiorek do dekoracji
Wykonanie:Jablka obrac i pokroic w drobna kostke. Ukladamy na dnie miski, nastepnie kukurydze, pieczarki pokrojone w kostke, szynke pokrojona w kostke lub cienkie paseczki. Nastepnie jajka rowniez drobno pokrojone. Delikatnie posolic i popieprzyc. Rozsmarowac dosc gruba warstwe majonezu. Posypac startym serem i posypac posiekana zielona cebulka lub szczypiorkiem.Salatka jest przepyszna! Przepis dostalam od tesciowej i od razu cala rodzina sie w niej zakochala:) Tyle, ze zamiast pieczarek byl ananas. Ja robie na przemian w zaleznosci co mam w domu. Ale obydwie sa pyszniutkie! Polecam!!!
lucyna1909