Salatka warstwowa.docx

(11 KB) Pobierz

Salatka warstwowa

 

Składniki

4 jajka
20dkg zoltego sera
Puszka kukurydzy
20dkg szynki
2 jablka
Pieczarki marynowane(maly sloik)
Majonez
Sol, pieprz
Zielona cebulka lub szczypiorek do dekoracji

 

Wykonanie:

Jablka obrac i pokroic w drobna kostke. Ukladamy na dnie miski, nastepnie kukurydze, pieczarki pokrojone w kostke, szynke pokrojona w kostke lub cienkie paseczki. Nastepnie jajka rowniez drobno pokrojone. Delikatnie posolic i popieprzyc. Rozsmarowac dosc gruba warstwe majonezu. Posypac startym serem i posypac posiekana zielona cebulka lub szczypiorkiem.

Salatka jest przepyszna! 
Przepis dostalam od tesciowej i od razu cala rodzina sie w niej zakochala:) Tyle, ze zamiast pieczarek byl ananas. Ja robie na przemian w zaleznosci co mam w domu. Ale obydwie sa pyszniutkie! 

Polecam!!!

Zgłoś jeśli naruszono regulamin