POLeDWICZKI W KAPUĹšCIE.doc

(25 KB) Pobierz
POLĘDWICZKI W KAPUŚCIE

POLĘDWICZKI W KAPUŚCIE

 

50 dag polędwicy wieprzowej

4 plastry boczku

1 cebula

1 kromka chleba

25 dag marynowanych kurek

1 płaska łyżeczka rozmarynu

1 płaska łyżeczka tymianku

4 liście włoskiej kapusty

1 jabłko

1 gruszka

100 ml białego wina

olej do smażenia

 

 

Boczek pokroić w drobną kosteczkę i wysma­żyć z 1 łyżką oleju. Dodać posiekaną drobno ce­bulę oraz kurki. Wysmażać 5 minut. Następnie dodać chleb pokrojony w drobną kostkę. Farsz doprawić vegetą, pieprzem i ziołami. Z polędwicy wykroić 4 kotlety, rozbić tłuczkiem, posolić. Liście kapu­sty obgotować (4 min). Kotlety napełnić nadzie­niem i uformować roladki. Zawinąć w liście ka­pusty i podsmażyć na oleju. Dodać pokrojone w kostkę owoce, poddusić 5 minut na wolnym ogniu. Podlać winem i dusić około 20 minut.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin