Sernik jogurtowo waniliowy(nie pieczony).txt

(0 KB) Pobierz
Sk�adniki

    * 1 paczka okr�g�ych biszkopt�w
    * 6 szklanek
    * (szklanka o pojemno�ci 200ml) jogurtu waniliowego g�stego
    * 400 gram serka waniliowego homogenizowanego
    * cukier waniliowy du�y

    * 1 puszka
    * brzoskwi�
    * 2 galaretki pomara�czowe
    * 14 czubatych �y�eczek �elatyny

Opis przygotowania
�elatyn� namoczy� w zimnej przegotowanej wodzie,oko�o 1/2 szklanki,odstawi� a� sp�cznieje.
Jogurt dobrze wymiesza� z serkiem waniliowym i cukrem waniliowym,
sp�cznia�� �elatyn� rozpu�ci� w mikrofali lub na ma�ym ogniu na gazie,lekko przestudzi�, wla� do masy jogurtowej,dok�adnie wymiesza�. 
Tortownic� wy�o�y� biszkoptami,wyla� g�stniej�c� mas� ,odstawi� do lod�wki na 30 min.
 Brzoskwinie ods�czy� na sitku,pokroi� ,u�o�y� na serniku,zala� t�ej�cymi galaretkami rozpuszczonymi,w 3 i 3/4 szklanki gotuj�cej wody.
 Odstawi� na 2 godziny do lod�wki lub na ca�� noc. Smacznego.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin