Zupa czosnkowa(1).txt

(0 KB) Pobierz
K�ADNIKI: 8 szklanek wody lub bulionu, 1 �y�ka soli, 6 z�bk�w czosnku, 
1 �y�eczka majeranku, 4 kromki �ytniego chleba, 1 �y�eczka zmia�d�onych nasion kminku, 
2 �rednie ziemniaki, 1 �y�eczka �wie�o zmielonego pieprzu, 2 �y�ki mas�a lub smalcu,
 2 �y�ki posiekanej natki pietruszki..

SPOS�B WYKONANIA: Rozetrze� czosnek z sol�. Prze�o�y� do garnka i zala� wod� lub roso�em. 
Poma�u doprowadzi� do zagotowania, zredukowa� gaz i gotowa� ok. 
15 minut na bardzo ma�ym ogniu z dodatkiem kminku, ziemniak�w, majeranku, mas�a. 
Doprawi� sola i pieprzem. Na ma�le usma�y� kawa�ki chleba i wyk�ada� na talerze. Zala� ciep�� zup�.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin