Pizza na francuskim ciescie.docx

(50 KB) Pobierz

http://i.kuchnia.wp.pl/images/box09_corner02.gifhttp://i.kuchnia.wp.pl/images/box09_corner01.gif

http://ir.i.wp.pl/r?id=d14zMTI7aF4yMTU7dV5odHRwOi8vZ2V0LnN0dWRpby53cC5wbC8/bj01ODAxMTY1OCZzPXZocyZmPS11c2Vycy0yNTQyMy0wNGY2ZjMxYjgyZWJhLmpwZztzXmt1Y2huaWE7cV4wLjg7bV5mYWxzZTtjXnRydWU=

http://i.kuchnia.wp.pl/images/box09_corner03.gifhttp://i.kuchnia.wp.pl/images/box09_corner04.gif

http://i.kuchnia.wp.pl/images/box09_corner02.gifhttp://i.kuchnia.wp.pl/images/box09_corner01.gifPizza na francuskim ciescie

 

 

 

Składniki:

opakowanie ciasta francusiego
parowki
cebula
kilka pieczarek
papryka czerwona swieza
zolty ser
ketchup
przecier pomidorowy
syszona bazylia i oregano

Jak przyrządzić:

Pieczarki podsmazyc z cebulka. Na blasze rozlozyc ciasto, pokroic na prostokaty ( wielkosc wg uznania ). Wymieszac ketchup z przecierem w proporcji 3/1 , dodac ziola w il odpowiadajacych gustowi :) Posmarowac tym ciasto, na gore pokroic parowki ( moze byc zwykla kielbasa typu zwyczajna, śląska ), papryke. Na koniec posypac serem i wlozyc do nagrzanego piekarnika temp ok 180 stopni na ok 10-15 minut.
Swietnie sprawdza sie jako przekaska do piwa. Skladniki pizzy oczywiscie mozna dobrowolnie zmnieniac, ogranicza nas tylko nasza wyobraznia :) Dzieci sie nią zajadają.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin