Avocado.doc

(50 KB) Pobierz

obrazek








Avocado Oil - produkt naturalny, który przez swoje bogactwo substancji biologicznie czynnych jest fantastycznie użyteczny produkt

Witamina F (nienasycone kwasy tłuszczowe kompleks) w oleju awokado jest 3 razy więcej niż w oleju z ryb (o 94,8%). Wielonienasycone kwasy zaangażowanych w budowę i rozwój komórek w naszym organizmie, reguluje metabolizm tłuszczów i cholesterolu, normalizuje krążenie krwi. Ponadto są one w stanie wydalać toksyny, radionuklidów, metali ciężkich. Dlatego regularne stosowanie oleju awokado może być zalecane dla osób pracujących w środowiskach niebezpiecznych lub żyjących w niekorzystnych ekologicznie obszarów.

Witaminy E w oleju awokado jest 5 razy więcej niż w oliwie z oliwek. To "witamina młodości" normalizuje metabolizm tłuszczów, zapobiega powstawaniu miażdżycy i wzmacnia ściany naczyń krwionośnych, zapobiega powstawaniu zakrzepów krwi, ale jest również zdolny do spowolnienia procesu starzenia się komórek i chronią organizm przed wolnymi rodnikami, zapobiegając w ten sposób do rozwoju raka, artretyzm, itp. Również w oleju awokado zawiera witaminy B1, B2, B3, lecytyna, olejki eteryczne, aminokwasy i różnych minerałów.

olej Avocado jest tak powszechnie za pomocne, gojenie, aromat i właściwości smakowe, że zakres zastosowań jest prawie nieograniczony. Jest on powszechnie stosowany w celach leczniczych - witaminy F i E poprawić elastyczność naczyń krwionośnych, obniżają poziom cholesterolu oraz lepkość krwi. Normalizuje ciśnienie krwi i antisclerotic działania dzięki zawartości magnezu, którego zawartość oleju awokado, niż większość żywności. Codzienne korzystanie z oleju awokado jest szczególnie przydatna dla profilaktyki i kompleksowego leczenia miażdżycy, dusznicy bolesnej, żylaki, anemia, udarów mózgu, zawałów serca, itd.

W celach kosmetycznych awokado olej również niezbędne. Zawiera wielonienasycone kwasy tłuszczowe w bardzo wysokich stężeniach, a tym samym przywrócenie funkcji bariery naskórka, przywraca lokalnej odporności skóry. Zmydlających tłuszczu dodać olej avocado wysokiej aktywności biologicznej. Rozpuszczalnych w tłuszczach witamin A, E zgłaszane właściwości przeciwutleniające oleju. Produktów zawierających olej awokado mają wysokie właściwości odżywcze i regeneracyjne, jest częścią odżywcze maski do skóry, skutecznie naskórka włosów. Masła gęstą konsystencję i bogaty w witaminy, o dużej mocy właściwości penetrujące i regeneracji.

Avocado Oil jest od dawna przedmiotem wielkiej pasji z najbardziej szanowanych i wpływowych szefów kuchni na świecie, ponieważ nie przerywa smak i zapach gotowanej żywności na jej temat. Ponadto, podkreśla naturalny smak naczynia, więc po prostu niezbędna podczas gotowania delikatnych ryb i drobiu. Rafinowany olej z awokado jest najwyższym punktem dymiący wśród innych olejów roślinnych - nie palić i nie chadit po podgrzaniu do temperatury 255 ° C!

Ponadto, jest idealny do sałatek, ale jest mały trick: dodanie oleju do sałatki, niech stoją naczynia przez jakiś czas, tak aby później można w pełni cieszyć się aromatem. W oleju awokado i smażyć mięso i warzywa w woku - Nie widzę żadnych smak rozgotowane oleje, tylko naturalny smak produktu. Powinno wziąć pod uwagę fanów kuchni azjatyckiej.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin