Bigos.pdf
(
29 KB
)
Pobierz
70612930 UNPDF
Bigos
Przygotowanie:
Kapustę posiekać, zalać wrzątkiem i gotować bez przykrycia ok. 1,5 godziny.
Namoczyć śliwki. Mięso ugotować w lekko osolonej wodzie. Kapustę odcedzić, dodać
pokrojone w kostkę mięso, kiełbasę i śliwki. Całość zalać wywarem mięsnym, dodać
przyprawę i gotować na małym ogniu 2-3 godziny często mieszając. Nazajutrz odgrzać,
podawać z pieczywem. Dodanie szklaneczki czerwonego, wytrawnego wina uatrakcyjni
smak bigosu czyniąc go bardziej wykwintnym.
Składniki:
2 kg kiszonej kapusty, 60 dag wołowiny, 60 dag żeberek, 30 dag kiełbasy, 5 dag
suszonych śliwek, 2 łyżki stołowe Przyprawy do bigosu i potraw z kapusty.
Produkty
Przyprawa do bigosu i potraw z
kapusty
Plik z chomika:
emikra8
Inne pliki z tego folderu:
POLSKIE SMAKI Dawne i nowe przeboje eksportowe.pdf
(160 KB)
Bigos z piekarnika.pdf
(33 KB)
Bigos poświąteczny.pdf
(35 KB)
Pierogi nasza polska specjalność.pdf
(90 KB)
Kuchnia Polska Przepisy Kulinarne.rar
(268530 KB)
Inne foldery tego chomika:
Bułgarska
Chinska
Czeska
Fińska
Francuska
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin