Szybki deserek czereśniowy.pdf
(
89 KB
)
Pobierz
37869579 UNPDF
Szybki deserek czereśniowy
Składniki
50 dag ciemnych czereśni (mogą być również z kompotu
lub mrożone), mały pojemnik śmietany kremówki, łyżka
cukru, 3 łyżki łagodnego miodu, łyżka uprażonych ziaren
słonecznika, 4 precelki lub biszkopty, gruba kromka
czerstwego chleba razowego miodowego, łyżeczka
wiśniówki
Sposóbprzyrządzania
Czereśnie umyć, wydrylować, osączyć i wymieszać z 2
łyżkami miodu oraz wiśniówką. Ubić śmietanę z cukrem, ostrożnie wymieszać
z resztą miodu. Do puchar-ków włożyć warstwę pokruszonego chleba, nieco
śmietany, wiśnie, znów bitą śmietanę i posypać resztą pokruszonego chleba
oraz słonecznikiem. W śmietanę włożyć precelek.
Plik z chomika:
MAXXDATA
Inne pliki z tego folderu:
Banany smażone w cieście.rtf
(5 KB)
Złote jajka słońca.rtf
(5 KB)
Angielski pudding.rtf
(6 KB)
Banan w budyniu.rtf
(6 KB)
Berlińskie powietrze.rtf
(5 KB)
Inne foldery tego chomika:
Ciasta i ciasteczka
Dodatki do dań
Grzyby
Jaja i mleko
Kasze
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin