Torcik z chleba.rtf

(5 KB) Pobierz
Torcik z chleba

Torcik z chleba

 

Składniki na 2 porcje:

6 kromek białego pieczywa bez skórki

6 łek powideł śliwkowych

2 jaja

2 łki mleka

łka śmietany

łeczka skórki startej z cytryny

2 łki masła

2 łki cukru

cynamon

sól

 

Jajka, mleko, śmietanę, skórkę z cytryny i szczyptę soli dokładnie rozbełtaj.

 

Kromki chleba posmaruj powidłami, złóż po 3 posmarowanymi stronami do środka. Tak przygotowany torcik namocz z obu stron w masie jajecznej.

 

Teraz podgrzej żaroodporne naczynie w mikrofali. Włóż masło i torciki, piecz z każdej strony po 30 sekund w mikrofali w 500 W. Wlej resztę masy, ponownie wstaw do mikrofalówki na 30 sekund, na koniec posyp cukrem i cynamonem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin