Piersi kurczaka w piwie.rtf

(5 KB) Pobierz
Piersi kurczaka w piwie

Piersi kurczaka w piwie

 

Składniki na 4 porcje:

2 piersi kurczaka

szklanka jasnego piwa

5 dag margaryny

2 łeczki bułki tartej

sok i skórka otarta z cytryny

cukier

l

 

Mięso podziel na porcje, umyj, osusz, natrzyj solą, po czym skrop sokiem z cytryny. Teraz posyp buł tartą i odstaw na 2 godziny. Następnie zrumień na rozgrzanej margarynie, podlej piwem, dopraw do smaku cukrem.

 

Dodaj skórkę z cytryny, duś kilka minut, potem mięso wyjmij, a sos przetrzyj przez sitko. Włóż mięso ponownie i duś jeszcze 20 minut. Podawaj z ryżem oraz surówką z pora i ogórków kiszonych.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin