Zapiekanka z kaszy gryczanej i sera.rtf

(6 KB) Pobierz
Zapiekanka z kaszy gryczanej i sera

Zapiekanka z kaszy gryczanej i sera

 

Składniki:

20 dag kaszy gryczanej

25 dag sera twarogowego

2 szklanki wody

pół szklanki śmietany

5 dag margaryny

cebula

2 jaja

łka tartej bułki

pieprz

l

 

Kaszę gryczaną ugotuj na półsypko. Cebulę obierz, następnie pokrój w drobną kostkę i podsmaż na tłuszczu. Teraz rozetrzyj na gładką masę ser z jajami, dodaj do masy cebulę, sól i pieprz do smaku.

 

Prodziż wysmaruj tłuszczem i posyp tartą buł. Do masy serowej dodaj kaszę, wszystko razem wymieszaj. Następnie wyłóż masę do prodiża, wyrównaj jej powierzchnię i obficie polej małą ilością śmietany. Zapiekaj około 25 minut.

 

Zapiekankę podawaj polaną śmietaną, z sałatką z pomidorów lub zieloną sałatą.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin