Ryba z cukinią.doc

(5 KB) Pobierz
Ryba z cukini¹

Ryba z cukinią

 

Składniki na 4 porcje:

30-40 dag filetów rybnych

wieżych lub rozmrożonych)

2-3 cukinie wielkości ogórka

4 gałązki świeżego tymianku

(lub 2 łeczki suszonego)

sok z 1-2 cytryn

łka oleju, sól

folia aluminiowa

 

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Odetnij zdrewniałe końwki cukinii, pokrój ją na plastry i ułóż na dużym kawałku folii aluminiowej wraz z osączonymi filetami i gałązkami tymianku. To wszystko pokrop olejem i sokiem z cytryny, posól,  zawiń folią i piecz około 20 min.

 

Potrawa wspaniale smakuje z ziemniakami (również pieczonymi) albo z  pieczywem i sałatką z pomidorów (np. pomidory + papryka + cebula + sos winegret).

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin