Mule zapiekane z pieczarkami.pdf
(
46 KB
)
Pobierz
41273143 UNPDF
Mule zapiekane z pieczarkami
Składniki
50 dag mrożonych muli, 15 dag pieczarek, cebula, 2 mięsiste
pomidory, 3 ząbki czosnku, łyżka tartego parmezanu, łyżka
masła, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Małże rozmrozić w durszlaku na parze, pokroić w plasterki (małe pozostawić w całości) i
włożyć do kokilek lub wysmarowanego oliwą naczynia do zapiekania. Pomidory sparzyć,
obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć pestki. Umyte pieczarki pokroić. Cebulę i czosnek
posiekać. Warzywa i pieczarki rozłożyć na małżach, wierzch obłożyć kawałkami masła i
posypać solą, pieprzem oraz parmezanem. Zapiekać 20 min w temperaturze 250°C.
Podawać z grzankami z pieczywa tostowego. (100 g > 90 kcal).
Plik z chomika:
aos.artur
Inne pliki z tego folderu:
Herbaciana ryba.pdf
(63 KB)
Krewetki smażone z porami.pdf
(66 KB)
Nietypowa pizza ze śledziami.pdf
(43 KB)
@) Dania rybne-index.pdf
(143 KB)
Dorsz zapiekany w sosie szafranowym.pdf
(66 KB)
Inne foldery tego chomika:
Pliki dostępne do 08.07.2024
1 - IMPERIUM ZŁA - KAŻDY SZANUJĄCY SIĘ KATOLIK POWINIEN TO OBEJRZEĆ KONIECZNIE !!!
1970 komplet
1971 komplet
1972 komplet
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin