Bigos bez kapusty.txt

(0 KB) Pobierz
1 kg pieczarek 
1 kg cebuli 
1 kg og�rk�w kiszonych 
1 kg marchwi 
25 dag papryki czerwonej 
25 dag boczku 
25 dag kie�basy 
20 dag przecieru pomidorowego 
s�l 
pieprz 
majeranek 

Spos�b wykonania:
Pieczarki pokroi� w s�upki, a cebul�, kie�bas� i boczek w kostk�. Razem prze�o�y� na patelni� i sma�y�. 

Og�rki, papryk� i marchewk� pokroi� r�wnie� w kostk� i sma�y� na osobnej patelni. 

Gdy wszystko si� podsma�y, prze�o�y� do garnka, doda� przecier pomidorowy, podla� wod� i dusi� ok. 40 minut. 

Doprawi� do smaku. Podawa� na ciep�o z pieczywem. 

Sk�adniki podano na 8 porcji. 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin