Szarlotka biszkoptowa.doc

(21 KB) Pobierz
Szarlotka biszkoptowa

Szarlotka biszkoptowa

 

Składniki:

 

·       2 szklanki mąki

·       5 jaj

·       2 szklanki cukru pudru

·       1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

·       Cukier waniliowy

·       1/2  kostki margaryny

·       1 kg jabłek

·       1 szklanka mleka

 

Wykonanie:

 

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem do białości, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym oraz mlekiem. Do masy dodać stopioną i ostudzoną margarynę oraz pianę ubitą z białek. Jabłka obrać, pokroić w cząstki, obsypać cukrem, oprószyć mąką, połączyć. Piec 55 min.

 

 

 

 

                                                        Smacznego!!! J

Zgłoś jeśli naruszono regulamin