Ciasto z masą jogurtową.doc

(21 KB) Pobierz
Ciasto z masą jogurtową

 

 

 

 

Ciasto z masą jogurtową

 

Biszkopt:

 

·       3 jajka

·       3 łyżki cukru

·       3 łyżki mąki tortowej

·       ½ łyżeczki proszku do pieczenia

·       Masa:

·       50 ml naturalnego jogurtu

·       500 ml śmietany

·       2 galaretki dowolne

·       folia aluminiowa

Jajka ubić z cukrem na sztywno. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy jajecznej. Blaszkę wyłożyć folią aluminiową. Ciasto piec ok. 30 min. w temperaturze 160º.

Masa:

 

Galaretki rozpuścić w 250 ml gorącej wody. Śmietanę, jogurt i galaretki wymieszać. Tężejącą masę wylać na ostudzony biszkopt. Udekorować bitą śmietaną i kawałkami owoców.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin