Ciasto czekoladowe z brzoskwiniami.doc

(20 KB) Pobierz
Ciasto czekoladowe z brzoskwiniami

 

 

 

 

Ciasto czekoladowe z brzoskwiniami

 

·       1 puszka brzoskwiń

·       300g masła

·       300g gorzkiej czekolady

·       5 jajek

·       5 łyżek cukru

·       szczypta soli

·       150g mąki

·       ½ łyżeczki proszku do pieczenia

 

Masło stopić w rondelku o grubym dnie. Czekoladę połamać i dodać do masła. Ciągle mieszając połączyć masę. Jajka posolić i utrzeć z cukrem na krem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do jajek razem z masą czekoladową.

Na spód tortownicy wyłożyć 1/3 porcji ciasta i poukładać połówki brzoskwiń osączonych z zalewy, wlać resztę ciasta. Wyrównać wierzch, piec ok. 45-50 min.(160º). Po wystudzeniu polać polewą.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin