Camargo z wiórkami.doc

(23 KB) Pobierz
Camargo z wiórkami

 

 

 

 

                   Camargo z wiórkami

 

·      

1 placek:

·       4 żółtka              ubić

·       1 jajko całe

·       1/2 szkl. cukru

 

Do tego dodać ¾ szkl. mąki ziemniaczanej i łyżeczkę proszku do pieczenia. Piec 30 min.

 

·      

2 placek:

·       4 białka              ubić na pianę

·       ½ szkl. Cukru

 

Dodać 20 dag wiórek kokosowych. Piec 30 min. na mocno natłuszczonym pergaminie.

 



Krem:

·       1,5 szkl. Mlekiem                                          ugotować z budyniem

·       1 szkl. Cukru                                          śmietankowym lub

·       2 czubate łyżki mąki pszennej              waniliowym

 

Po wystudzeniu budyniu dodać ½ kostki masła i 1/2 kostki margaryny. Wszystko utrzeć, 1 placek posmarować kremem, a na wierzch położyć 2 placek z wiórkami. Polać polewą.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin