SZUBA.doc

(22 KB) Pobierz
SZUBA

 

 

SZUBA

 

Składniki:

Śledź solony 300gram

4 ziemiaki

2 marchwie

2 jabłka

6 jaj

Majonez

3 cebule

pieprz czarny

 

Etapy przygotowania:

 

1. warzywa i jajka ugotować

2. wymoczone śledzie pokroić w kostkę położyć na dno miski

    do sałatek

3. na śledzie wyłożyć posiekaną  cebulę i przykryć  warstwą

   majonezu z pieprzem

4. następna warstwa to starte na tarce(grube oczka) ziemniaki,

    przykryć majonezem z pieprzem.

5. kolejna warstwa to starta marchew, majonez i pieprz j/w

6. nastepnie starte jabłka i majonez ale już bez pieprzu

7. na góre starte na tarce jajka , majonez i można  ozdobić wg

    fantazji.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin