Różyczkowa dlatego, że jej podstawą są różyczki kalafiora i brokuła. Lekka, pyszna i wszystkim smakuje:)
dla >6 osób
Kalafior, 1/2 główkibrokuł, 1/2 główkijajka, 3 sztpomidory, 2 szt dużeogorki kiszone, 2 sztogórki korniszony, 2 sztkukurydza, 1/2 puszkigroszek, 1/2 puszkimajonez, 4 łyżkichrzan, 3 kopiate łyżeczki
czas przygotowania: do 20 min
1. Kalafior i brokuł podzielić na "różyczki" gotować 10 minut i ostudzić.Pomidory, ogórki i jajka pokroić w dość dużą kostkę.Połączyć z kukurydzą i groszkiem a następnie z ostudzonymi "różyczkami". Wymieszać z majonezem i chrzanem.(Ilość chrzanu dopasować wg własnego uznania i ostrości chrzanu - bo bywają różne).2. Schłodzić w lodówce ok. godziny a później cieszyć się pysznym smakiem:)3. Proporcje produktów które podałam są na średnią salaterkę.4. Życzę smacznego!!!
kalina745