Warzywa i owoce są wdzięcznym tworzywem, dają możliwości najróżniejszych kompozycji smakowych i kolorystycznych. Mają na ogół niewiele kalorii, a dużo witamin. Nie bójmy się zatem improwizacji, twórzmy i jedzmy jak najwięcej surówek, zwłaszcza latem, gdy świeżych warzyw i owoców jest pod dostatkiem.
Biała surówka wielowarzywnaChrupiąca surówka Czarna rzodkiew z jabłkiemFantazjaHiszpańska surówka z cebuliHolenderskaImieninowaKiwi szok Rzodkiewki z kukurydząRzodkiewki z kiełkamiRzodkiewki z sosemRzymska z seremSałata lodowa z cząbremSłodko-kwaśnaSurówkaSurówka chrupiąca ISurówka chrupiąca IISurówka kolorowaSurówka letniaSurówka nowalijkowaSurówka ogórkowo-selerowaSurówka wielokolorowaSurówka wielowarzywnaSurówka wiosennaSurówka wiosennaSurówka wiosennaSurówka witaminowaSurówka z białej kapustySurówka z brukselkiSurówka z buraczkówSurówka z cebuli i śliwekSurówka z cukiniiSurówka z cykoriiSurówka z czerwonej kapustySurówka z dyniSurówka z kapusty pekińskiejSurówka z kiszonej kapusty i paprykiSurówka z kwaszonej kapusty i paprykiSurówka z kwaszonych ogórkówSurówka z marchwi, selera i jabłekSurówka z młodej kapustySurówka z paprykiSurówka z porów, papryki i pomidorów Surówka z rzepySurówka z rzodkwiSurówka z seleraWitaminówkaWykwintna surówka z białej kapustyWykwintna surówka z kapustyWykwintna z czerwonej kapustyZ bakłażanaZ brokułówZ cukiniiZ cykoriiZ cykorii i kapusty pekińskiejZ cytrusamiZ czarnej rzodkwiZ kalafioraZ kalarepki i jabłek Z kapusty pekińskiej i ananasaZ kapusty pekińskiej z pomarańczami i morelamiZ kiszonej kapusty i suszonych śliwekZ marchwi i porzeczekZ porówZ rzodkiewek i rzeżuchyZielona surówkaZiutek
Batesxxs