Imbir.pdf
(
24 KB
)
Pobierz
25504918 UNPDF
Imbir
Imbir usuwa niepożądany aromat rybny, zaciera smakowe wrażenie
"tłustości"" niektórych mięs, harmonizuje znakomicie z czosnkiem i sosem
sojowym, skutecznie leczy zaziębienia, łagodzi bóle reumatyczne,
likwiduje dolegliwości żołądkowe.
W kuchniach azjatyckich używa się jedynie świeżego imbiru, suszony nie
jest dobrym artykułem zastępczym.
Świeży imbir można przechowywać kilka miesięcy w zamrażarce i ścierać
na tarce potrzebną ilość.
Kawałki imbiru, płytko włożone do ziemi z piaskiem, łatwo i szybko rosną.
Przy zakupie należy zwrócić uwagę, by kłącza były jędrne i twarde,
skórka zaś złota i niepomarszczona.
Imbir pojawia się w najstarszych tekstach chińskich.
Umiarkowane, ale regularne jego spożywanie zaleca nawet Konfucjusz
Plik z chomika:
konto_3
Inne pliki z tego folderu:
Cayenne.pdf
(22 KB)
Bazylia.pdf
(23 KB)
Anyż gwiazdkowy.pdf
(14 KB)
Czarnuszka.pdf
(25 KB)
Cynamon.pdf
(24 KB)
Inne foldery tego chomika:
▪Rodzina Kanderów
DEKALOG dla NAJMŁODSZYCH
Filmy_religijne_dla_dzieci
Joanna Chmielewska - słuchowiska
Karen Kingsbury
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin