Wanilia.pdf
(
24 KB
)
Pobierz
25505469 UNPDF
Wanilia
Najszlachetniej pachnie miąższ wydobyty ze strączka - laskę
rozkrawamy wzdłuż i zawartość dodajemy do ciasta, kremu lub kompotu.
Kawałki wanilii można zetrzeć na tarce lub - jeśli robimy krem czy sos na
bazie mleka - zaparzyć mlekiem (wrzucamy do wrzącego i po 10
minutach wyjmujemy).
Do wypieków wygodniej stosować cukier waniliowy z rozdrobnioną
naturalną wanilią w postaci czarnych punkcików.
Cukier taki można też przyrządzić samodzielnie, ścierając laskę wanilii i
posypując cukrem.
Plik z chomika:
avi21
Inne pliki z tego folderu:
Anyż gwiazdkowy.pdf
(14 KB)
Bazylia.pdf
(23 KB)
Cayenne.pdf
(22 KB)
Chili.pdf
(21 KB)
Czarnuszka.pdf
(25 KB)
Inne foldery tego chomika:
= PRZEPISY-Alkohole i nalewki
= PRZEPISY-DANIA GLOWNE
●●●ALKOHOLE -przepisy
♠Kulinaria♠
ciasta i desery
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin