BRZOSKWINIOWE WYDMY.docx

(46 KB) Pobierz

BRZOSKWINIOWE WYDMY

Ciasto:

7 białek

4 żółtka

20 dag. cukru kryształu

10 dag. orzechów mielonych

10 dag.orzechów krojonych

10 dag. rodzynek

5 dag. wiórek kokosowych

1 łyżeczka kakao

1 łyżeczka proszku do pieczenia

(do tego placka mąki nie należy dodawać)

Białka ubić z cukrem, dodać stopniowo żółtka cały czas ubijając. Następnie dodać pozostałe składniki. dokładnie i delikatnie wszystko razem wymieszać, wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą blachę. Piec ok. 30-40 min. w temp. 170 st.(Zamiast tego placka można upiec ciemny biszkopt)

KREM:

1 puszka brzoskwiń

1/2 szkl. cukru

2 budynie śmietankowe lub waniliowe

1 margaryna tortowa

Odlać sok z brzoskwiń i uzupełnić wodą do 1/2 litra. Z soku dodając cukru ugotować budyń.

Margarynę utrzeć dodając przestudzony budyń. Masę podzielić na dwie części.

DODATKOWO:

2 paczki delicji

1 galaretka pomarańczowa

ciasto

ciasto-krem-ułożone delicje-krem-ułożone brzoskwinie-galaretka PRZEŁOŻENIE CIASTA:


C:\Users\user\Desktop\ŚCIĄGANE\088730cb4c.jpeg

Zgłoś jeśli naruszono regulamin