Tłuszcze
Tł.
[g]
Kwasy tłuszczowe [g]
Wit. E
[mg]
Wit. A
Wielonie
1nienas.
Nasyc.
Marg.kubek
75
18-52
21-32
11-21
9-30
600-900
Marg.kostk.
76
10-22
38-52
16-30
13-24
j.w.
O.palmowy
100
9
38
49
12
0
Oliwa
99,6
77
14
O.rzepak.
36
58
7
27
O.słonecz.
65
20
11
47
O.kokos
2
6
92
-
smalec
99,5
44
1
Mięso
Białko [%]
Tłuszcz [%]
Woda [%]
Fe
mg%
Cielęcina łopatka
15,3
2,2
81,5
Golonka wiep.
15,6
20,7
62,7
0,9
Karkówka wieprzowa
11,9
16,9
71,2
1,0
Schab z kością wieprzowy
14,3
6,8
77,9
0,7
Szynka wiep.
16,7
19,8
71,5
0,8
Polędwica woł.
Elesmera