Bakłażany z grzybamiSKŁADNIKI:* 2 bakłażany* 40 dkg grzybów* 1 papryka* 2 pomidory* 1 cebula* 2 ząbki czosnku* 20 dkg sera "feta"* olej do smażenia* koperek* sól, pieprzPRZYGOTOWANIA:* Bakłażany umyć.Odciąć nasady i przekroić wzdłuż. Wydrążyć miąższ i pokroić w kostkę.* Obrać cebulę i czosnek, i posiekać. Smażyć na oleju przez 2 minuty.* Dodać oczyszczone i pokrojone w plasterki grzyby, miąższ z bakłażanów oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Smażyć aż grzyby będą miękkie. Często mieszać.* Dodać do smażonych grzybów miąższ z pomidorów i rozkruszony ser. Doprawić solą i pieprzem.* Powstałą masą nadziać połówki bakłażana.* Ułożyć na natłuszczonej blasze i piec w temperaturze 200 stopni przez 25 minut.* Przed podaniem posypać koperkiem.
kaska1562