Kurczak z rumiankiem.doc

(20 KB) Pobierz
Kurczak z rumiankiem

Kurczak z rumiankiem

Składniki:
filet kurczaka 2 szt., świeże kwiaty rumianku 4 - 5 szt., sól, biały pieprz, 2 paski drobno pokrojonej papryki, kieliszek białego wina, łyżka masła

 

 

Autor:

Marta Gessler

Sposób przyrządzania:

Kurczaka posmarować olejem i położyć na rozgrzanej, suchej patelni grillowej. Po mniej więcej 2 min przewrócić na drugą stronę i posypać płatkami rumianku i pokruszonymi koszyczkami kwiatowymi. Przyprawić solą, pieprzem i posypać papryką. Na patelnię wlać wino, dodać masło i dusić pod przykryciem ok. 5 -7 min. Kurczak świetnie smakuje z groszkiem cukrowym, zblanszowanym z odrobiną masła.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin