Papryka faszerowana kukurydzą.doc

(21 KB) Pobierz
Papryka faszerowana kukurydzą

Papryka faszerowana kukurydzą

Składniki: 8 strąków słodkiej papryki, 8 dużych kolb kukurydzy (2 puszki kukurydzy konserwowej), sól, pieprz, majeranek, 8 średnich pomidorów, 1 łyżka przyprawy "Jarzynka"

Paprykę przygotować wg przepisu "Papryka faszerowana warzywami". Kolby kukurydzy włożyć do wrzącej, osolonej wody i gotować 20 min. Odcedzić, ostrym nożem skroić ziarnka z kolby. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Strąki papryki napełnić kukurydzą, ułożyć ciasno w rondlu nadzieniem do góry. Podlać kilkoma łyżkami wody z przyprawą "Jarzynka". Pomidory sparzyć, zdjąć z nich skórkę, podzielić na części i dusić razem z papryką. Podawać z ziemniakami z wody, z ryżem lub z pieczywem.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin