Fasolka szparagowa w śmietanie.doc

(20 KB) Pobierz
Fasolka szparagowa w śmietanie

Fasolka szparagowa w śmietanie

Składniki: 1 kg fasolki szparagowej, 3 łyżki masła (margaryny), 3 łyżki mąki, 1/2 szkl. śmietany, sól, czosnek, papryka mielona, ocet.

Fasolkę przebrać, umyć, obciąć końce strąków, ściągnąć włókna. Pokroić w ukośne kawałki, zalać niewielką ilością wrzącej wody, dodać sól i ugotować. Paprykę zasmażyć na tłuszczu, dodać mąkę, wykonać zasmażkę, rozprowadzić wywarem z fasoli i śmietaną, wlać do fasoli, zagotować. Doprawić do smaku roztartym z solą czosnkiem i octem. Podawać z ziemniakami.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin