Kieszonki z bekonem.rtf

(5 KB) Pobierz
Kieszonki z bekonem

Kieszonki z bekonem

 

Składniki na 4 porcje:

4 piersi ze skórką

łeczka szałwii

4 plastry bekonu

4 łki oleju

15 dag śmietany,

łka posiekanej natki pietruszki

l

pieprz

 

Piersi kurczaka starannie umyj, osusz, natnij w nich kieszonki. Potem posól i lekko oprósz pieprzem. Do kieszonek włóż po plasterku bekonu. Ostrym nożem natnij z boku skórkę i wsuń pod nią po szczypcie szałwi.

 

Mięso smaż na rozgrzanym oleju 8 minut z każdej strony. Zdejmij z patelni, sos powstały ze smażenia zapraw śmietaną. Na koniec wsyp natkę, szczyptę szałwi, sól i pieprz. Każ porcję polej sosem, podawaj ze smażonymi ziemniakami.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin