Comber z królika w piwie.rtf

(6 KB) Pobierz
Comber z królika w piwie

Comber z królika w piwie

 

Składniki:

comber z królika (około 70 dag)

2 cebule

szklanka jasnego piwa

2 ząbki czosnku

pół łki musztardy

łka masła

2 łki posiekanej natki pietruszki

świeżej bazylii lub estragonu

gałka muszkatołowa

pieprz

l

 

Cebule i czosnek obierz, pokrój, podsmaż (ale nie rumień) na maśle. Chwilę podduś pod przykryciem, podlewając wodą (2 łki). Następnie przełóż do większego rondla, dodaj umyty i pokrojony na kawałki comber, posyp zieleniną i zalej piwem (pół szklanki). Rondel przykryj.

 

Potrawę duś na małym ogniu, podlewając wodą, gdy płyn zbytnio odparuje. Do prawie miękkiego mięsa wlej pozostałe piwo wymieszane z musztardą. Mięso dalej duś do czasu, ażdzie zupełnie miękkie. Na koniec dodaj sól, pieprz i startą gał muszkatołową.

 

Potrawę podawaj z zasmażanymi burakami.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin