Makaron z wędzonką.rtf

(5 KB) Pobierz
Makaron z wêdzonk¹

Makaron z wędzonką

 

Składniki na 6 porcji:

30 dag makaronu, np. spaghetti

25 dag wędzonki krotoszyńskiej lub gotowanej szynki wieprzowej

20 dag startego parmezanu lub żółtego sera

półczka natki

cebula

olej

l

pieprz

 

Makaron ugotuj w dużej ilości osolonej wody według przepisu na opakowaniu i ostudź. Wędzonkę pokrój w dość grube kawałki. Obraną cebulę oraz natkę - posiekaj.

 

Na patelni z rozgrzanym olejem zrumień cebulę, dodaj wędzonkę i razem je podsmaż. Następnie wrzuć makaron, posyp parmezanem i natką, wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem oraz krótko podsmaż.

 

Jeśli potrawa wyszła Ci zbyt sucha, podlej ją 2 łkami bulionu.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin