Wątróbka z pokusą .doc

(0 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: 50 dag wątróbki cielęcej 2 cebule 3 jabłka szklanka śmietany 12- proc. 2 łyżki musztardy 3 łyżeczki sosu sojowego szczypta estragonu 3- 4 łyżki mąki, olej do smażenia, sól WYKONANIE: Wątróbkę umyć, pokroić w wąskie paski. Cebulę drobno posiekać. Z jabłek wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w krążki i oprószyć mąką; potem obsmażyć na oleju. Następnie w tym samym tłuszczu usmażyć wątróbkę z cebulą. Śmietanę wymieszać z sosem sojowym i musztardą. Zagotować i ewentualnie przyprawić do smaku solą. Wątróbkę ułożyć z jabłkami, polać sosem i posypać estragonem. Podawać z ryżem i surówką z papryki, ogórka kwaszonego, pora i marchewki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin