Serowe ślimaczki.rtf

(5 KB) Pobierz
Serowe œlimaczki

Serowe ślimaczki

 

Składniki na 6 porcji:

szklanka mąki

10 dag masła

20 dag topionego sera (ostrego)

jajo

szczypta soli

mielona papryka

łeczka granulowanego czosnku

 

Ser dobrze schłó, zetrzyj na tarce o dużych otworach. Masło posiekaj z mą wymieszaną z solą, dodaj ser, zagnieć ciasto i odstaw na godzinę do lodówki. Z ciasta tocz długie cienkie wałeczki i skręcaj je spiralnie.

 

Ślimaczki posmaruj rozbełtanym jajem i ułóż na natłuszczonej blasze. Część obficie posyp papryką, resztę czosnkiem.

 

Blachę wstaw na 20 minut do średnio nagrzanego piekarnika (170-180°C).

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin