Cukinia z farszem pieczarkowym.rtf

(6 KB) Pobierz
Cukinia z farszem pieczarkowym

Cukinia z farszem pieczarkowym

 

Składniki na 4 porcje:

2 młode cukinie

30 dag pieczarek

3 pomidory lub łka koncentratu

2 łki oleju

łka masła

5 łek startego żółtego sera

l, pieprz, oregano

uszcz do formy

 

Cukinię umyj i bez obierania ze skórki przekrój wzdł. Wybierz ze środka każdego z kawałw trochę miąższu, by powstały dwie "łódki". Sparz, osusz i oprósz je solą i pieprzem.

 

Pieczarki oczyść, posiekaj, po czym podsmaż na oleju. Dodaj sparzone i obrane pomidory (lub koncentrat), całość dopraw oregano i posól. Wymieszaj z posiekanym miąższem cukinii i duś jeszcze 10 minut. Tak przygotowanym farszem napełnij "łódki", posyp wierzch serem i małymi kawałeczkami masła.

 

Cukinię z farszem ułóż w natłuszczonej formie. Wstaw do nagrzanego piekarnika mniej więcej na 30 minut.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin