Składniki:
· 6 jaj
· 1 szkl cukru
· 3/4 szkl mąki kartoflanej
· 3/4 szkl mąki zwykłej
· 1,5 łyżki octu
· 1,5 łyżeczki proszku
Sposób przygotowania:Białka ubić dodać cukier i żółtka. Delikatnie mieszając dodć mąkę z proszkiem i ocet. Wylać na blachę piec w tem. 150 - 170 stopni, aż placek się zarumieni.
· 1 duży sok Kubuś
· 2 łyżki cukru
· 2 budynie śmietankowe
· 2 paczki
delicji
· 2 śnieżki
· 2 galaretki owocowe powinny być różne
Sposób przygotowania:Sok wlać do garnka, pozostawić szklankę soku i w niej rozmieszać budyń z cukrem. Na gotujący sok wlać budyń i wymieszać aby nie było grudek. Letni budyń wlać na biszkopt, na to ułożyć delicje czekoladą do góry. Ubić śnieżkę według przepisu, dodać do tego galaretkę (rozpuszczoną w 0,5 szkl wody, ostudzoną, tężejącą). Wymieszać ze śnieżką i wlać na delicje. Ubić kolejną śnieżkę i dodać inną galaretkę rozpuszczoną jak drugą. Wymieszać ze śnieżką i wylać na poprzednią. Gotowe.
diabliczka13