Wigilijny karp z kurkami.doc

(0 KB) Pobierz

Składniki

 

1 kg filetu z karpia (pokroić w dzwonka)

 

0,75 kg kurek

 

250 g. kwaskowej śmietany (18%)

 

2 żółtka

 

Troszkę masła

 

Oliwa i mąka do smażenia.

 

Sposób wykonania

 

1. Filet z karpia umyć starannie i pokroić w dzwonka.

 

2. Bardzo starannie opłuczone i pokrojone na 4 kurki udusić na maśle dodając przyprawy.

 

3. Karpia delikatnie obtoczyć w mące i usmażyć na oliwie.

 

4. W śmietanie rozbełtać żółtka.

 

5. Usmażonego karpia włożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć uduszonymi kurkami i zalać śmietanką.

 

6. Zapiec w piekarniku w 150 stopniach aż śmietanka zgęstnieje.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin