Golonka_z_grilla.pdf
(
50 KB
)
Pobierz
Golonka z grilla
Golonka z grilla
Składniki:
mala golonka (0,5-0,7 kg), sos chili, czosnek, sol, pieprz, majeranek, bazylia
Golonkę wkładamy do dużego naczynia, wlewamy sos chili, wyciśnięty czosnek i przyprawy i
nacieramy tym mięso. Po dokładnym natarciu przykrywamy i odstawiamy w zimne miejsce na co
najmniej 24 godziny. Przed wrzuceniem na ruszt usuwamy nadmiar przypraw. W końcowej fazie
pieczenia nacinamy skore nożem, żeby mięso dobrze się wypiekło.
Musi długo leżeć w marynacie jak również długo powinna piec się na ,,wolnym" grillu
Golonka z grilla
Składniki:
golonka, przyprawa do grilla, piwo, czosnek (2-3 ząbki), cebula średniej wielkości
Przygotować, obskrobać i opalić golonkę, ugotować. Następnie 1,5 godziny przed pieczeniem
doprawić przyprawami razem z czoskiem i cebulą, niech mięso przejdzie aromatem. I na grilla, piec
w folii i obracać, pod koniec wyjąć i polać piwem i na tacy podpiec
Plik z chomika:
zznn
Inne pliki z tego folderu:
Grill-Przysmaki_z_rozna_i_rusztu-PL.pdf
(5769 KB)
Kebab.pdf
(39 KB)
Pieczywo - kilka sposobów.pdf
(39 KB)
Szaszłyki , kilka sposobów.pdf
(48 KB)
Golonka_z_grilla.pdf
(50 KB)
Inne foldery tego chomika:
Pliki dostępne do 08.07.2024
Pliki dostępne do 21.01.2024
! # Wrzucone - sprawdzone i pełne Ebooki #
!ebooki teologiczne zbiorczo!
!Teologia katolicka - teksty
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin