CIASTO KOKOSOWE.docx

(11 KB) Pobierz

CIASTO KOKOSOWE

 

Składniki:

6 jajek
25 dag margaryny
2 szklanki cukru
2 szklanki mąki
3 łyżki kakao
½ szklanki wody
20 dag kokosu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
biała polewa czekoladowa

Wykonanie:

Margarynę, połowę cukru, wodę i kakao zagotować. Gdy ostygnie, dodać 6 żółtek, mąkę, proszek do pieczenia i wymieszać. Masę podzielić na dwie części.

Białka ubić z pozostałym cukrem, dodać kokos i wymieszać.

Na wysmarowaną tłuszczem prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm wylać jedną część ciasta, wyłożyć masę kokosową, a następnie wylać resztę ciasta.

Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 °C. i piec około 45 minut. Ostudzić i polać polewą czekoladową.

Smacznego.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin