CIASTO KOKOSOWE
Składniki:
6 jajek 25 dag margaryny 2 szklanki cukru 2 szklanki mąki 3 łyżki kakao ½ szklanki wody 20 dag kokosu 2 łyżeczki proszku do pieczenia biała polewa czekoladowa
Wykonanie:
Margarynę, połowę cukru, wodę i kakao zagotować. Gdy ostygnie, dodać 6 żółtek, mąkę, proszek do pieczenia i wymieszać. Masę podzielić na dwie części.
Białka ubić z pozostałym cukrem, dodać kokos i wymieszać.
Na wysmarowaną tłuszczem prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm wylać jedną część ciasta, wyłożyć masę kokosową, a następnie wylać resztę ciasta.
Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 °C. i piec około 45 minut. Ostudzić i polać polewą czekoladową.
Smacznego.
Ewita68