Pieczeń cielęca.pdf
(
39 KB
)
Pobierz
70612824 UNPDF
Pieczeń cielęca
Składniki
1 kg zadniej cielęciny, pół szklanki białego wytrawnego wina, 2
łyżki masła, łyżka posiekanych zielonych listków estragonu, łyżka
suszonego estragonu, łyżka soku z cytryny, sól
Sposób przyrządzania
Umytą i osuszoną cielęcinę skropić sokiem z cytryny, mocno natrzeć suszonym
estragonem, zawinąć w folię, zostawić na 2 dni w lodówce. Wyjąć, natrzeć solą,
obsmażyć ze wszystkich stron na rumiano, przełożyć do brytfanny, zalać stopionym
masłem, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec, skrapiając w czasie pieczenia winem.
Przed podaniem posypać zielonym estragonem. Podawać z makaronem lub francuskimi
kluskami i surówką z kapusty pekińskiej. (100 g - 125 kcal).
Plik z chomika:
witmat1
Inne pliki z tego folderu:
_eBooks.PL_Kuchnia-GRIL.pdf
(288 KB)
7 patentów na idealnego grilla.pdf
(705 KB)
13 przepisów na bezmięsne dania z grilla.pdf
(1144 KB)
43.jpeg
(89 KB)
50 przepisów_Mięso_wołowina_wieprzowina_Góra_1991.pdf
(12339 KB)
Inne foldery tego chomika:
JAN PAWEŁ II
Klaus Kinski
Pociągi Pancerne
Pliki dostępne do 08.07.2024
Pliki dostępne do 16.11.2022
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin