Bitki wołowe w śmietanie.pdf
(
39 KB
)
Pobierz
70612933 UNPDF
Bitki wołowe w śmietanie
50 dag miękkiej wołowiny (zrazówka)
bułka bez skórki
mleko
1 jajo
4 dag masła
2 dag mąki
12 dag śmietany
sól, pieprz
Sposób wykonania :
Pomimo że kotlety siekane wołowe nie należą do najlepszych, jednak wyjątek stanowią
bitki w śmietanie, jeżeli są bardzo starannie zrobione.
Namoczyć w mleku bułkę, mięso posiekać, posolić, dodać pieprzu.
Wycisnąć bułkę z mleka, posiekać z nią mięso jeszcze raz, wbić żółtko, dodać roztopioną
łyżkę masła i białko ubite na pianę.
Masę wymieszać doskonale rękami.
Robić na stolnicy okrągłe kotlety grubości dużego palca.
Otaczać je w mące i smażyć na maśle, na wolnym ogniu, aby mocno się nie zrumieniły.
Śmietanę wymieszać z mąką (pół łyżki), podlać nią bitki na patelni i dosmażyć,
Plik z chomika:
witmat1
Inne pliki z tego folderu:
_eBooks.PL_Kuchnia-GRIL.pdf
(288 KB)
7 patentów na idealnego grilla.pdf
(705 KB)
13 przepisów na bezmięsne dania z grilla.pdf
(1144 KB)
43.jpeg
(89 KB)
50 przepisów_Mięso_wołowina_wieprzowina_Góra_1991.pdf
(12339 KB)
Inne foldery tego chomika:
JAN PAWEŁ II
Klaus Kinski
Pociągi Pancerne
Pliki dostępne do 16.11.2022
Pliki dostępne do 21.01.2024
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin