Bigos.pdf
(
29 KB
)
Pobierz
70612930 UNPDF
Bigos
Przygotowanie:
Kapustę posiekać, zalać wrzątkiem i gotować bez przykrycia ok. 1,5 godziny.
Namoczyć śliwki. Mięso ugotować w lekko osolonej wodzie. Kapustę odcedzić, dodać
pokrojone w kostkę mięso, kiełbasę i śliwki. Całość zalać wywarem mięsnym, dodać
przyprawę i gotować na małym ogniu 2-3 godziny często mieszając. Nazajutrz odgrzać,
podawać z pieczywem. Dodanie szklaneczki czerwonego, wytrawnego wina uatrakcyjni
smak bigosu czyniąc go bardziej wykwintnym.
Składniki:
2 kg kiszonej kapusty, 60 dag wołowiny, 60 dag żeberek, 30 dag kiełbasy, 5 dag
suszonych śliwek, 2 łyżki stołowe Przyprawy do bigosu i potraw z kapusty.
Produkty
Przyprawa do bigosu i potraw z
kapusty
Plik z chomika:
witmat1
Inne pliki z tego folderu:
_eBooks.PL_Kuchnia-GRIL.pdf
(288 KB)
7 patentów na idealnego grilla.pdf
(705 KB)
13 przepisów na bezmięsne dania z grilla.pdf
(1144 KB)
43.jpeg
(89 KB)
50 przepisów_Mięso_wołowina_wieprzowina_Góra_1991.pdf
(12339 KB)
Inne foldery tego chomika:
JAN PAWEŁ II
Klaus Kinski
Pociągi Pancerne
Pliki dostępne do 16.11.2022
Pliki dostępne do 21.01.2024
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin