Baleron.pdf
(
28 KB
)
Pobierz
5856714 UNPDF
Baleron
Składniki:
- 2 karkówki wieprzowe bez kości - sól (40 g na 1 kg mięsa) - szczypta saletry i
zmielonych przypraw
Sposób wykonania:
Karkówkę natrzeć solą zmieszaną z saletrą i przyprawami, włożyć do kamiennego
garnka, nakryć mięso denkiem i obciążyć kamieniem. Marynować przez 15 dni,
odwracając codziennie mięso. Baleron wyjąć, opłukać, obsuszyć na powietrzu, zawinąć
ciasno w błonę zdjąć ją z sadła, osznurować i wędzić 4 dni w ciepłym dymie. Po
uwędzeniu gotować baleron 1 godzinę 30 minut i pozostawić do zupełnego ostygnięcia w
wodzie, w której się gotował. Balerony można przechowywać około 4 tygodni.
Plik z chomika:
witmat1
Inne pliki z tego folderu:
_eBooks.PL_Kuchnia-GRIL.pdf
(288 KB)
7 patentów na idealnego grilla.pdf
(705 KB)
13 przepisów na bezmięsne dania z grilla.pdf
(1144 KB)
43.jpeg
(89 KB)
50 przepisów_Mięso_wołowina_wieprzowina_Góra_1991.pdf
(12339 KB)
Inne foldery tego chomika:
JAN PAWEŁ II
Klaus Kinski
Pociągi Pancerne
Pliki dostępne do 16.11.2022
Pliki dostępne do 21.01.2024
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin