Omlet tortilla a la Irun.rtf

(6 KB) Pobierz
Omlet tortilla a la Irun

Omlet tortilla a la Irun

 

Składniki:

6 jaj

10 dag chudego bekonu

10 dag świeżych małych prawdziwków lub podgrzybków

2 małe papryki

2-3 łki posiekanej zielonej pietruszki

łka smalcu

łka masła

ł bułki bagietki

l

mielona papryka

 

Bekon pokrój w cienkie plasterki, umyte grzyby i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę pokrój w paseczki. Na dużej patelni rozgrzej smalec, wyłóż bekon i chwilę smaż, po czym dodaj grzyby i paprykę. Smaż na małym ogniu mieszając, oprósz papryką i solą, dodaj posiekaną zieloną pietruszkę. Teraz wszystkie składniki wymieszaj, na koniec wlej rozmieszane z solą jaja. Tortillę usmaż z obu stron, potrząsając podczas smażenia patelnią.

 

Buł pokrój w cienkie trójkąty. Na patelni stop masło i zrumień buł. Tortillę wyłóż na ogrzany półmisek, udekoruj wbijając w nią grzanki z bułki, podawaj z surówkami.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin